donderdag 26 september 2013

Music for Life & Lunchroom Steffie VZW

Afgelopen maandag was het dan zover ... de nieuwe actie voor Music for Life werd bekend gemaakt. Als trouwe Stubru-luisteraars zaten we natuurlijk om 6h00 al aan de radio gekluisterd, wachtend tot wanneer Siska het "grote geheim" zou bekend maken.

Toen we hoorden dat ieder zijn eigen 'goede doel' mocht kiezen, twijfelden we geen seconde. Ons goede doel zou Lunchroom Steffie VZW worden. Enerzijds omdat Xander (onze zoon) bevriend is met Steffie anderzijds, en dat is eigenlijk de belangrijkste reden, omdat we ons ten volle kunnen terugvinden in het initiatief.  


     Ruim een jaar geleden beslisten Anita en Patrick dat zij het verschil konden maken voor hun dochter Steffie. Steffie zal, net als Xander, nooit op de reguliere arbeidsmarkt terecht kunnen. Helaas zal een plaatsje in de beschutte werkplaats ook niet tot de mogelijkheden behoren en zoals de zaken er nu voorstaan zou het wel eens vele jaren kunnen duren vooraleer Steffie in aanmerking komt voor dagbesteding. Geen optie voor Anita en Patrick! En gelijk hebben ze. Net als ieder ander heeft Steffie, en met haar vele en vele andere mensen met een beperking recht op een volwaardig bestaan. En daar hoort een zinvolle tijdsbesteding bij.
Dus werd er gebrainstormd en ontstond het idee van Lunchroom Steffie: een lunchroom temidden van de natuur waar, naast Anita en Patrick zelf, enkel mensen met een beperking de boel zullen runnen. 


Maar zo'n initiatief kost geld, handen vol geld. Niet in het minst omdat Anita en Patrick hun job zullen moeten laten staan en de grote sprong in het duister wagen. In deze tijden van recessie toch geen voor de hand liggende keuze. Het hele project zal het moeten hebben van eigen inbreng en sponsoring. Maar ook sponsors zitten in deze tijd niet te wachten tot er iemand hen van hun centen vanaf wil helpen.
En daarom willen wij graag ons steentje bijdragen. Heel kleinschalig, maar recht uit het hart en met de allerbeste bedoelingen. 

Momenteel zijn er heel wat ideeën die door ons hoofd razen en de eerste zijn zelfs al uitgewerkt.
Zo gaan jullie vanaf nu de eerste artikelen zien verschijnen die ten voordele van de VZW verkocht worden.

Diegenen onder jullie die Katrin persoonlijk kennen, weten natuurlijk al dat het over handgemaakte kaarten en allerhande andere zelfgemaakte items zal gaan.
Op de startpagina van het blog vind u bovenaan een aantal tabs. Op elke tab staat vermeld welke items je daaronder kan vinden. Een simpel mailtje naar lacabane.dpm@gmail.com en je kan jouw bestelling plaatsen.
Kom regelmatig ook eens terug kijken want uiteraard zal het aanbod nog verder aangevuld worden.

Wij garanderen unieke producten met zorg en liefde handgemaakt.

Vanaf 2 december gaan we ons dan volledig inzetten voor de echte steunactie van Music for Life. Maar na de vele enthousiaste reacties van onze omgeving, willen we niet wachten om alvast van start te gaan met een eigen fundraising.

Groetjes
KaRo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten