zondag 21 april 2013

Maasbommel here we come!

Een zonnige zondag, stralend blauwe hemel, geen wolkje aan de lucht, ging het dan zonder file-stress richting Maasbommel .... hahaha, wishfull thinking ja :P
Nu ja, de omstandigheden waren iets minder idyllisch, maar dat mocht de pret niet bederven natuurlijk. Op een grijze ochtend gingen we dus op pad om de caravan te gaan bekijken. Eerst snel nog ff wat boodschappen doen en dan maar de baan op. Je weet immers nooit wat je onderweg nog tegenkomt. 

Maar al bij al viel dat best mee. We waren goed op tijd ter plaatse en konden dus nog eerst een hapje gaan eten onderweg. Maar dat blijkt in het landelijke "Land van Maas en Waal" niet zo evident. Zo blijkt maar weer eens dat wij eigenlijk toch echt wel stadsmensen zijn. Alles binnen handbereik: bakker over de deur, slager om de hoek, supermarkt 2 straten verder, kortom, alles eigenlijk perfect te voet te doen (euh ... theoretisch gezien toch, praktijk blijkt meestal nog net iets anders te zijn :P) Maar goed, we vonden uiteindelijk een eethuisje 'brasserie' waar we ons een tegoed konden doen aan een huisgemaakt soepje met 'oerbrood' en tapenades....yummie! Een leuke zaak overigens, super vriendelijke bediening en gelegen langs de oever van de Maas op een boogscheut van de overzetboot en een ideale stopplaats voor fietsers: brasserie het anker.

Op enkele minuten daar vandaan hadden we dan afspraak met Karin om hun caravan te gaan bekijken. Een Constructam Condor van 1978 helemaal in originele staat (op de gordijntjes na dan toch) en gebruiksklaar. De vraagprijs was best oké dus dan maar eens een grondige inspectieronde geven.
Rubberdichtingen rond de ramen ... check!
Scharnieren van de deur ... check!
Kastdeurtjes ... check!
Banden ... check!
Carroserie ... check!
Houten bodem ... check!
Oplooprem ... check!
Hier en daar wat kleinigheidjes die te vervangen zijn en uiteraard zal de onderkant wel eens een goede behandeling nodig hebben maar op wat kleine renovatiewerkjes na is het best wel een prima ding.  En wie goed gekeken heeft, weet dus al dat ie nu bij ons voor de deur staat (of moet ik zeggen achter de deur).

Het eerste werk zal nu een grondige schoonmaakbeurt zijn en dan stilaan beginnen met het herstofferen, schilderen, aankleden en de kleine mankementjes in orde brengen.
Werken in uitvoering !Geen opmerkingen:

Een reactie posten